Oproep kampleiding Oasekampen!

4 juni 2019 Uit Door admin

Boeren, burgers en buitenlui,

Met deze, wat luidruchtige aanhef, wil ik je nu ook graag iets uitgebreider voorbereiden op een vraag.

Samuël kwam te Bethlehem en nodigde Isaï en zijn zoons uit voor het offer. Toen ze binnen kwamen en hij Eliab zag, dacht hij: “Dat is vast en zeker de man die de Heer wil.” Maar de Heer zei tegen Samuël: “Let er niet op hoe hij eruit ziet. Let ook niet op dat hij zo groot is. Want hem heb Ik niet uitgekozen. Het gaat immers niet om wat je ziet. Want een mens kijkt hoe de buitenkant is, maar Ik kijk hoe hij innerlijk is.” Toen Samuël vroeg: “Zijn dit al je jongens?” antwoordde Isaï: “De jongste is er nog niet. Hij is bij de schapen.” Toen Samuël hem gezegd had om hem te halen, zond Isaï een bode. De jongste zoon had rood haar, mooie ogen en zag er knap uit. Toen zei de Heer tegen Samuël: “Sta op, zalf hem, want hij is het.” Vanaf die dag was David vol van de Geest van God. Naar 1 Samuël 16: 4 – 12

God zocht David en wist waar hij was. Ondanks dat David ‘vergeten’ werd door zijn naasten, zag God hem en liet hem erbij halen. Wat de reden was, om David bij de schapen te laten? We kunnen ons er allerlei zaken bij indenken. Bottom line is dat God hem op het oog had en om hem liet roepen. Niet zijn vader riep hem, of één van zijn broers. Een boodschapper.. Maar David gaf gehoor aan de oproeper en werd gezalfd. Vanaf die dag was David vol van de Geest van God.

Gezalfd: een teken van toegewijd worden of zijn. De eigenschappen van de zalfolie? Kunnen we lezen in Exodus, was nauwkeurig samengesteld mengsel dat bestaat uit kruidige, sterke geuren: mirre (dikke lichtgele olie met een warme kruidige zoetige, enigszins rokerige geur, geurige kaneel, geurige kalmoes (scherpe kruidige geur die doet denken aan Beerenburger of Deventer koek), kassia (een iets scherpere variant van kaneel) en olijfolie.

Een uitgebreide inleiding om jou te vragen om na te denken om jezelf (alsnog) op te geven als kampleiding voor Oasekampen. Je bent niet vergeten, je wordt door de Heer Zelf gezocht om door Hem apart gezet te worden. Om door zijn Geest vervuld, een dienst te mogen doen in zijn Koninkrijk. Je mag Zijn geur verspreiden: de geur van Christus, de Gezalfde.

We mogen als kampleiding ervan getuigen dat je in de kampen, Vader aan het werk ziet. Door middel van de Bijbelse boodschap aan de hand van het thema, in de gesprekken met de jongeren, in de ontmoetingen met elkaar als kampleiding. In de worstelingen en in de overwinningen: Hij is erbij en Hij werkt!

Er is nog een concreet aantal kampen waarvoor leiding zeker nodig is. Er zijn ook weken waarin het net aan voldoende is én er zijn kampen met volledige teams die nog meer deelnemers kunnen hebben.

Op de volgende pagina tref je een overzicht aan. Kom jij ook? We bereiden je graag goed voor. Daarvoor bieden we je kosteloos het trainingsprogramma op 14 en 15 juni aan. Uiteraard zijn er ontmoetingen met je team. Daarvoor wordt je door de teamleiding (PL) dan uitgenodigd.

Zegen en groet namens de Oasekampcommissie,

Pieter van Dijk

Een overzicht per 9 mei 2019:

In de jongenskampen:

Week 29 juli – 3 augustus Kamp 6 zeker nodig: 2 kapiteins Kamp 7 kan nog een kapitein gebruiken In deze week nog 2 kokkies

Week 12 – 17 augustus Kamp 13 zeker nodig 3 kapiteins, 2 kokkies Kamp 14 zeker nodig 1 kapitein, 1 kokkie Kamp 15 zeker nodig 1 praktische leiding, 2 kokkies

Week 19-24 augustus 1 KOPkokkie Zeker nog 3 kokkies

Week 26 – 31 augustus Kamp 21 voldoende ruimte voor nieuwe deelnemers Kamp 22 voldoende ruimte voor nieuwe deelnemers Kamp 23 kan nog een kapitein gebruiken

In de meisjeskampen:

Week 19 – 24 augustus zeker nog 3 kokkies